Despre noi

Agista este fondul de growth equity care, prin capital și soluții personalizate, va deveni principala opțiune de partener pentru antreprenorii locali ce țintesc o creștere accelerată a companiei și a brandurilor proprii.

Suntem un fond de growth equity cu focus pe acele companii, atât private, cât și listate, care au demonstrat o creștere susținută cu resurse limitate în nișa în care activează și caută să își accelereze dezvoltarea la nivel național și internațional.

Echipa de management Agista a fost înregistrată ca AFIA, iar fondul în curs de autorizare ca FIA de către ASF.

Suntem o echipă dinamică. Avem capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel.

Suntem parte a Impetum Group

Lansat în 2022 de către Impetum Group, 
Agista completează soluțiile de investiții existente oferite de Grup, răspunzând nevoilor antreprenorilor de a-și extinde afacerile.
Impetum Group
, cu 20 de ani de experiență pe piața de business din România, reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse. Este grupul românesc format din reunirea a 4 branduri CITR - liderul pieței de restructurare și insolvență din România, ROCA Investments - private equity pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești, ROCA X - un venture capital destinat start-up-urilor disruptive din tehnologie și AGISTA – growth fund.
Experiența ne-a învățat că atunci când businessurile reușesc să scaleze sustenabil succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la accelerarea consolidării pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens.
Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Echipa

Nicolae Kovacs

Nicolae Kovacs

CEO Agista

Nick este antreprenor cu experiență extinsă în zona de private equity și M&A, cu o experiență de peste 14 ani în deal making, banking și real estate, inclusiv 7 ani în zona de fonduri de investiții. Pasionat de piața de capital și mecanismele pieței, își propune să contribuie prin Agista la dezvoltarea culturii pieței de capital din România și să ofere afacerilor românești oportunitatea de a crește. Nick se ghidează după principiul să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine.

Nicolas Pleșea

Aurel Podariu

Senior Investment Manager

Aurel are o experiență de 14 ani în cadrul companiilor Impetum Group și CITR, fiind specialist în management și consultanță pentru companii aflate în dificultate, în reorganizare de business-uri, în management de echipe și în construirea de parteneriate cu antreprenori. Dincolo de flerul său în gestionarea afacerilor cu risc, Aurel și-a îndreptat atenția și asupra consultanței de investiții, colaborând cu echipele de specialiști din ecosistemul Impetum Group la selectarea companiilor cu potențial pentru investiții.

 

Aurel Podariu

Dragoș Dărăbuț

Senior Investment Manager

Dragoș are o experiență de peste 14 ani în evaluarea companiilor, luarea de decizii investiționale și consultanță pe proiecte de tip M&A. A început în piața de capital în calitate de analist și manager de fond, iar ulterior a trecut la investment banking, domeniu în care a ajutat clienții cu atragerea de capital, achiziții de companii sau vânzări de participații minoritate sau majoritare.

Ramona Diță

Otilia Movilă

Investment Anayst

Cu o experiență diversificată de peste 6 ani, Otilia contribuie activ în procesul de luare a deciziilor de investiții. A lucrat timp de 4 ani în audit financiar în una dintre companiile Big4 din România, timp în care a acumulat experiență în diverse industrii și a analizat multe modele de business-uri.
Ulterior, Otilia a decis să se specializeze ca analist financiar în M&A și piața de capital, poziție din care a participat la încheierea unor tranzacții naționale și internaționale.

Ramona Diță

Alexandra Zipiș

Corporate Lawyer

Specializată pe probleme corporate și comerciale, Alexandra are peste 5 ani de experiență ca avocat de business, ajutând companiile să își atingă obiectivele în afaceri. Alexandra lucrează pentru societăți private și publice, fiind concentrată pe depășirea provocărilor legale importante. În acest sens, ea oferă asistență juridică în tranzacții, fuziuni și achiziții, guvernanță corporativă, pregătirea documentelor de strângere de fonduri și pe întregul proces al tranzacțiilor.

Ramona Diță

Ramona Diță

Operations Officer

Ramona supraveghează funcțiile operaționale ale companiei pentru a asigura utilizarea eficientă a resurselor și colaborează cu echipele pentru realizarea planurilor strategice. Ea se concentrează pe obținerea performanței interne și a excelenței externe pentru fiecare partener. Este un membru cheie al ecosistemului Impetum Group de peste 20 de ani. în tot acest timp, ea a fost implicată în business development,  contribuind la identificarea sinergiilor atât între companiile din grup, cât și între echipe.